Lansare: Hotspots in Romania
20 Jun 2007

Impreuna cu Manu, suntem incantatati sa va prezentam hot.spots.ro, un serviciu care te ajuta sa gasesti hotspot-uri in orasele din Romania!

Am incercat sa creez atmosfera pentru acest anunt, prin articolul de sambata, in care am propus un mic exercitiu de imaginatie :) .
MacBook-ul mi-a devenit un fel de extensie a corpului (trist? nu, ca e Mac!), iar cum calatoresc relativ mult, imi place (si am nevoie, de cele mai multe ori) sa gasesc cate-o ceainarie/cafenea cu acces wireless la net. Banuiesc ca nu sunt singurul.

De la idee la practica

Sambata, 16 iunie 2007, m-am trezit cu ideea acestui site si am sarit la computer. Am intrat pe rotld.ro sa gasesc un domeniu disponibil. Primele doua incercari au fost: hotspots.ro si wifi.ro. Erau luate, desigur. A treia incercare a fost, insa, cu succes: spots.ro. :)
Pana duminica seara era totul functional, luni am mai umblat la detalii, Manu a introdus cateva date, iar marti, RNC a binevoit sa activeze domeniul. Cool!

De ce?

Am avut de multe ori dificultati in a gasi hotspot-uri. In prima zi la Cluj, m-am plimbat de nebun prin oras, pe o ploaie torentiala, intrand din cafenea in cafenea si intreband: “aveti wireless?”. “Nu”. Am sunat cativa prieteni si, pana la urma, am gasit, dar ce bine era de aveam un site cu toate hotspoturile din Cluj, iar inainte sa plec de-acasa (din Oradea) sa le fi notat adresele!

Cunosc personal cateva hotspot-uri in Oradea si Cluj. Initial m-am gandit sa le public pe blog. Dar apoi s-a conturat o idee mai larga: hot.spots.ro, un site unde oricine se poate inregistra si poate publica hotspot-uri!

Asa ca daca ai cunostinte despre hotspot-uri din Romania, te invit sa-ti creezi un cont, sa parcurgi ghidul de publicare si sa spui si altora ce stii.

Ce urmeaza?

Baza de date e aproape goala, asa ca vom incepe sa introducem hotspot-urile oferite de c*free si free-hotspots.com.

Cautand informatii despre wi-fi/hotspots in Romania, am ajuns la Wardriving.ro, o echipa de oameni care cartografiaza retelele wireless din tara. Cred ca fac o treaba excelenta si mi-ar placea sa conlucram la un moment dat!

Dorim sa lansam o functie noua, un mashup pe Google Maps, dar si o afisare pe harta a fiecarui hotspot, cu adresa exacta! Va fi o provocare sa legam WordPress-ul de toata treaba asta cu Google Maps. :)

Any feedback is good feedback

Ce impresie iti lasa hot.spots.ro?
Ce ai face diferit?
Ce functionalitati mai sunt necesare?

Atat, deocamdata…

As fi foarte fericit daca as sti ca hot.spots.ro va ajuta pe cineva, in viitor.
Nu e un business, nu fac bani din asta, ci am creat acest serviciu in timpul meu liber pentru ca toti sa-l putem dezvolta si folosi atunci cand avem nevoie de el. Asta e un fel de disclaimer :P .

Enjoy!


subscribe to my feed
← Previous post  |  Next post →