Filip Cherecheș-Toșa
Follower of Jesus, husband, father of three, builder

Oamenii, masa și netul

Spuneam acum o lună că încep o nouă aventură

Am petrecut ultima lună și jumătate în minunatul rol de soț și tată fulltime. Nu știu efectiv unde-a fugit timpul, dar m-aș putea obișnui așa!

Adevărul este însă că noi, bărbații, suntem programați să ieșim afară din casă, să vânăm și să cucerim lumea! Această perioadă de deconectare mi-a adus claritate referitor la ce voi face de-acum înainte, iar o viziune pe termen lung, cu mai multe componente, se face tot mai confortabilă în mine.

Despre această viziune voi vorbi și scrie mult de-acum înainte, singurul gând pe care-aș vrea să-l transmit acum e legat de criteriile pe care le îndeplinește, vitale pentru mine:

  1. Să fie împreună cu oameni deosebiți, în care am încredere.
  2. Să aibă un factor motivațional intrinsec.
  3. Să aibă impact local și global, pe termen lung.

În drumul acesta pe care-am început să pășesc, mă văd în fața unei oportunități interesante:

Oamenii, masa și netul

Să presupunem că suntem 2-3 oameni care creăm ceva de la zero și că nu dorim sau nu putem sau nu e optim să lucrăm de-acasă. Nici prin cafenele, toată ziua, în fiecare zi. Nici să închiriem un apartament sau birou, fiindcă ar veni cu o serie de costuri aferente și nu ar fi un scenariu ideal.

Astfel, oportunitatea pe care o văd este următoarea: Sunt convins că există câteva firme de tehnologie în Cluj care au 1-2 birouri libere (+scaune, ideal, deși nici standing desks nu e rău). Aceste birouri poate așteaptă viitori stăpâni, cine știe? Dar de ce să stea libere până atunci, când ar putea fi investite? Hmmm…

Pentru mine, în perioada următoare, este important să am un loc în care să mă întâlnesc cu oameni faini, o masă la care să lucrez și acces wifi la net.

În schimb, aș fi încântat să ajut cu timp și expertiză, dacă experiența mea ar fi relevantă în acel loc.

Realizez că e o propunere mai neobișnuită și nu am așteptări prea mari, dar cine știe?

Vă țin la curent dacă se materializează :).