jobjob in pain
28 Jan 2009

Totul a început săptămâna trecută, când am decis să nu mai folosim Amazon EC2 pentru crawling...

În prima fază, am mutat crawlingul pe un alt server al nostru, mai aproape de serverul jobjob.
Am dat drumul la replicarea MySQL, care funcționa până la un punct. Acela de a insera datele în slave. Am încercat mai multe abordări, am citit tot ce se putea despre replicare, am urmat instrucțiuni pas-cu-pas, dar ajungeam mereu la același rezultat nefavorabil. Replicarea funcționa OK din dpdv MySQL, toți indicatorii arătau că merge, datele se transmiteau corect prin binary log, ajungeau pe slave în “queue” dar, dintr-un motiv necunoscut până în ziua de azi, nu se executau. Permisiunile & privilegii – OK.

Pentru că deja site-ul era jos de aproape două zile, iar ziua următoare aveam programat un demo în Londra, am decis să oprim crawlingul și replicarea și să aducem site-ul în stare de funcționare.

După câteva zile de calm, în care site-ul mergea mai rapid ca niciodată (legătura real-time cu Amazon costă 1-2 secunde!), au început să apară niște erori legate de “read-only file system” – pe directorul în care se salvează fișierele de sesiune php. Apoi pe toată partiția principală (root)!

Chiar acum suntem în discuții cu departamentul de suport al providerului de hosting și facem tot ce putem să-l readucem la viață. Momentan nu răspunde nici la ping.

În ultimă instanță, ne uităm la o reinstalare completă de sistem, cu lucrurile făcute bine de la început.

No pain, no gain.

P.S. Suntem foarte mulțumiți de serviciile SoftLayer și nu avem nevoie de recomandări de alți provideri. Mulțumesc :) .


subscribe to my feed
← Previous post  |  Next post →