Azi am învățat că… a învăța zilnic ceva nou presupune un efort suplimentar
15 Oct 2010

Ne place (soției mele și mie) experimentul pe care-l facem săptămâna asta, dar azi am rămas pur și simplu fără o învățătură nouă, practică.
Am căutat plante să plantăm în ghiveci, de pus pe pervaz în bucătărie, dar nu am găsit nimic interesant.
În schimb, ne-am cumpărat materiale pentru mâine, când încercăm o chestie tare! Dar nu zic nimic până mâine, după ce e gata și avem poze.

Totuși, nu a fost o zi pierdută, pentru că am realizat cât de important e să conștientizezi procesul de învățare, să-l planifici și să-i acorzi timp. Rar se întâmplă să înveți lucruri noi ad-hoc, în munca de fiecare zi. Generalizez, desigur, și îmi cer scuze față de cei a căror muncă se bazează pe învățare continuă.

Majoritatea dintre noi, însă, avem un set de cunoștințe și capacități pe care le folosim zi de zi în munca pe care-o facem. Am putea, probabil, ieși la pensie folosindu-ne de același nivel de cunoștințe. E cel mai ușor să te stabilizezi pe un nivel confortabil, căldicel, și să te oprești din învățat. Și, chiar dacă nu o facem premeditat, exact asta se întâmplă dacă nu depunem un efort suplimentar, în fiecare zi, pentru a crește.

În concluzie, consider asta o lecție extrem de valoroasă!

Somn ușor :) .


subscribe to my feed
← Previous post  |  Next post →