Ce apreciez la HartaBrasovului.ro
14 Sep 2007

HartaBrasovului.ro, cel mai nou site lansat de Mihai Gheza, este mijlocul ideal de a localiza pe hartă atracţiile turistice şi companiile braşovene.

Site-ul (în versiune beta) este construit în jurul unui mashup cu Google Maps şi hărţi achiziţionate de la SunCart.ro şi permite oricui să caute străzi sau obiective precise în baza de date şi, desigur, pe hartă.

Companiile, instituţiile şi obiectivele turistice care doresc să apară pe hartabrasovului.ro pot opta pentru un abonament care se alege la înregistrare.

User experience

[ ] Harta primeşte spaţiul principal, aşa cum şi era de aşteptat.
[ ] Mi se oferă o listă cu cele mai frecvente căutări, ceea ce poate fi un bun punct de pornire.
[ ] Dacă întâmpin sau descopăr vreo problemă, pot contacta administratorul prin formularul de contact foarte accesibil şi uşor de reperat în antet.
[-] Pentru meniul din stânga (cu acţiunile principale) aş fi implementat acel accordion fără page refresh sau cel puţin aş fi afişat din prima căsuţa de căutare. Sau dacă nu accordion, atunci tabs dar fără page refresh.
[-] Nu are diacritice.
[-] Prea mult JavaScript inline în codul HTML. Să zicem că mai puţin ar fi fost OK, dar e mult cod acolo care ar putea fi mutat fără probleme într-un .js extern.
[-] CSS inline :D .
[ ] Per ansamblu, site-ul funcţionează bine şi am reuşit să găsesc ce căutam, fără nici o dificultate :) .

Felicitări Mihai şi echipei! De-abia aştept să văd Softicator în acţiune!


subscribe to my feed
← Previous post  |  Next post →