Live blogging – Geek Meet!
08 Dec 2007

La 10:10 am început! Am vorbit, pe scurt, despre ceea ce înseamnă Geek Meet, puțină istorie și un pic despre planurile de viitor.

Suntem 36 de oameni (7 fete, incredibiiiiiil! :p) și, în bunul spirit al tradiției Geek Meet, fiecare s-a prezentat și a vorbit despre ceea ce face. Cool people! :)

Apoi a intrat în scenă Emi, adresându-ne o întrebare simplă: “cine vrea să facă 1 milion de dolari?”. Un business care pornește de la ideea “vreau să fac 1 milion de dolari”, foarte probabil că nu va avea succes. De ce? Pentru că un business de succes se bazează pe a oferi un serviciu/produs care rezolvă o nevoie concretă a oamenilor. Banii nu sunt scopul final, împlinirea nevoilor concrete, însă, este! Vin și banii dup-aia.
vertimo este proiectul secret al Brainient, a fost dezvoltat în 20 de zile și încearcă să rezolve problema găsirii de locuințe, printr-un search vertical prin marile site-uri de anunțuri imobiliare. Bună prezentarea, bun modelul de business, bune și întrebările ridicate!

După o pauză scurtă, Mihai Drăgan intră în arenă cu Blogzoner. Obiectivul Blogzoner este de a deveni o interfață de marketing, punându-i pe marketeri în legătură cu bloggerii care sunt dispuși să scrie review-uri plătite pe blogurile lor.
Un lucru trebuie înțeles aici: Blogzoner nu obligă pe nimeni să scrie review-uri plătite, este pur și simplu un tool care le permite celor care vor, să facă asta. Am menționat asta pentru că s-au ridicat câteva chestiuni importante, legate de credibilitatea bloggerilor care încep să scrie review-uri plătite. Discuția rămâne deschisă, iar Mihai și echipa încearcă să găsească răspunsurile corecte la câteva probleme dificile :) . Succes, nu mă-ndoiesc că veți reuși!

A urmat o nouă pauză, timp în care Mihai Brehar s-a pregătit pentru prezentarea Barebone MVC, framework pentru PHP.
După o prezentare tehnică, Mihai s-a avântat într-o demonstrație live, arătându-ne cum se poate scrie un blog engine simplu, folosind BBMVC.

Alex Deva, guru Ruby on Rails developer și, printre altele, fost project manager la myx.net (Connex), a fermecat pe toată lumea vorbind despre experiențele cu myx. “Oricât de mulți bani, hardware și dezvoltatori ai arunca la un proiect, nu e de-ajuns, dacă e făcut prost!”. A vorbit foarte concret, despre defectele celui mai mare portal din România, acum câțiva ani, despre căruța de bani pe care-o genera și despre vagonul de bani care-l plătea Connex să țină serviciul online.
De fapt, Alex și-a prezentat cartea pe care tocmai a scris-o, Programarea web altfel, o carte despre “filosofia programării” (în cuvintele autorului).

Către final, Andrei Gheorghe ne-a prezentat noul său site, StudentMarket.ro și a făcut un apel către oameni interesați de colaborare. Andrei caută colaboratori în toate centrele universitare din țară, pentru promovarea StudentMarket.ro.

Șiiiii… în mare… cam asta a fost!
Zilele următoare voi pune undeva slide-urile pe care le-am avut la prezentări, iar de la Andrei Serdeliuc așteptăm cu nerăbdare un screencast despre Zend Framework. Îl vom putea urmări pe Andrei construind un magazin online pe bune (a se citi: folosibil), pas cu pas, folosind Zend Framework!

Vă rog pe toți care-ați făcut poze, să lăsați fie aici, fie mie, pe mail, un link către poze. Cine se-ncumetă să le pună și pe Facebook?

Echipa BrainTV a înregistrat un pic din eveniment și ne vor anunța când va fi gata materialul editat. Super-duper!

Ce urmează? Geek Meet #2, Cluj-Napoca, probabil în februarie. :)


subscribe to my feed
← Previous post  |  Next post →