Prima zi la Flame
03 Apr 2007

Strecurandu-ma agil prin traficul de dimineata, am ajuns la birou cu 10 minute inaintea celorlalti, asa ca am avut putin timp sa arunc o privire in imprejurimi: nimic interesant :) .

A inceput sa vina lumea, am facut cunostinta, am povestit chestii tehnice si nu numai, iar dupa vreo 20-30 de minute s-a luat curentul. Oooops! Curentul a revenit peste aproximativ o ora, dar crapase ceva echipament din strada al UPC-ului, asa ca nu mai mergea netul. Si-a revenit peste vreo 40 de minute.

Vazusem la interviu ca in birou exista un Mac Mini (folosit pentru testarea proiectelor in Safari) si imi propusesem sa-ntreb daca nu l-as putea folosi eu. “Esti sigur? Nici o problema, uite-l aici!”. Asa ca i-am dat drumul, sa vad ce configuratie are. Destul de slabut (PPC/1.25 GHz, 256 MB RAM), asa ca am hotarat sa raman pe PC-ul nou pe care-l cumparasera pentru mine.
Incep sa instalez Windows XP (cu licenta) si primesc eroare de citire a unui fisier. Reboot. Acelasi lucru. “O fi unitatea optica de vina” ne gandim noi, intr-un final, asa ca aducem un dvd-rom de la alt computer. De data asta merge bine.

Cateva ore mai tarziu eram instalat la birou, cu aplicatiile necesare instalate si configurarile facute. Pe Mac folosesc Textmate, iar de cateva zile am auzit de E – TextEditor pe care l-am descarcat. E superb si voi achizitiona o licenta, ASAP! :)

Apoi a venit Bogdan (development manager) si mi-a facut un tur prin primul proiect la care voi lucra, o aplicatie de uz intern, foarte meseriasa in stadiul actual! Am dat un SVN checkout si am inceput sa ne uitam prin surse. Am fost incantat sa descopar o asemanare in cele mai mici detalii intre stilul de cod al celorlalti developeri de la Flame si al meu. Codul arata ca scris de mine, in marea lui majoritate.

De maine, intru mai in detaliu si imi voi lua in primire primele sarcini!

M-am simtit foarte bine in prima zi, in primul rand datorita colegilor mei. Cred ca va fi bine! :)


subscribe to my feed
← Previous post  |  Next post →